Zoek de waarde van uw auto

Gebruikt voertuig van een dealer

Als u een grote, gerenommeerde dealer met een merkfranchise bezoekt, zal er waarschijnlijk een verscheidenheid aan gebruikte voertuigen op het perceel te koop zijn. Hoewel niet noodzakelijkerwijs ondersteund door de fabrikant, kunnen deze voertuigen een uitgebreide of “aftermarket” -garantie of serviceprogramma bevatten dat door de dealer wordt aangeboden. Omdat dealers garanties en serviceprogramma’s aanbieden, moeten de gebruikte auto’s die ze verkopen worden opgeknapt om aan de garantienormen te voldoen. In werkelijkheid zullen de meeste voertuigen in de gebruikte inventaris van een merkfranchise dealer niet zijn ingeruild voor nieuwe auto’s bij die dealer, maar in plaats daarvan zijn gekocht op een van de vele veilingen waar dealers gebruikte auto’s kopen en verkopen aan en van elkaar. Dit betekent dat de meeste gebruikte auto’s die door een dealer worden verhandeld, op die veilingen worden verkocht, en om verschillende redenen. Misschien is een voertuig niet in goede staat of past het niet in de mix die de dealer verkiest voor zijn gebruikte inventaris. De waarheid is dat de meeste auto’s die worden geruild voor iets nieuws, er niet erg goed voor staan; dat is waarom hun eigenaren ze kwijtraken.

De prijzen voor detailhandelauto’s bij een dealer zullen variëren, maar vanwege de opknapbeurt die een dealer moet doen om de auto of vrachtwagen klaar te maken voor verkoop, zal de verkoopprijs van de gebruikte auto doorgaans meer zijn dan een privéfeestprijs. Vraag je eerst af: wat is de waarde van mijn auto? De juiste antwoord kun je bij RDW vinden met het kentekennummer. De RDW kenteken info is ideaal voor een koper als jij.

Gebruikt online kopen

Als u online een gebruikt voertuig wilt kopen, zijn er veel sites voor het kopen van gebruikte auto’s, waaronder eBay Motors, waar u kunt zoeken naar de auto die u nodig hebt en gemakkelijk contact kunt opnemen met de verkoper.

Voor de aankoop van een privéfeest kunnen online advertenties de kwaliteit van de communicatie tussen u en de verkoper aanzienlijk verbeteren met foto’s, geschiedenis, kilometerstand en andere essentiële feiten die duidelijk worden weergegeven op elk voertuiginvoer. Voor extra veiligheid kunt u ook online een verlengde garantie op uw gebruikte auto aanvragen.