Tips en trucs om je creditcards slim te gebruiken

De meeste creditcards bieden u tegenwoordig de kracht van plastic geld samen met tal van andere voordelen om op te starten. Toch blijft de vraag: hoe haal je het meeste uit je creditcard?

Pas de kaart in uw kernbehoefte

Creditcards worden meestal verkregen om in een basisbehoefte te voorzien en uw kaart mag voornamelijk alleen worden gebruikt om dat aan te pakken. Zo moeten huishoudens voldoende uitgeven aan boodschappen voor boodschappen en dagelijkse benodigdheden. Er zijn creditcards die bonussen en kortingen geven op winkelen voor dergelijke hulpprogramma’s. Om nog een ander voorbeeld te nemen: als u met uw auto over lange afstanden moet rijden, zou dat u veel brandstofgeld kosten. Gezien de hoge brandstofprijzen tegenwoordig, is het laatste dat u wilt betalen de extra transactiekosten van 2,5% tijdens het betalen van een kaart. In dit geval moet u kiezen voor een co-branded petro-kaart waarbij de kosten automatisch op uw rekening worden bijgeschreven. Als je een fervent online shopper bent, zijn er natuurlijk speciale kaarten voor online winkelen die je extra bonuspunten opleveren.

Wilt u een Revolut card aanvragen?  Of wilt u direct creditcard aanvragen? Dan kunt u dat online doen.

Vermijd contant geld op uw creditcard op te nemen.

Dit is de belangrijkste fout die de meeste mensen maken. Hoewel uw creditcard u de mogelijkheid biedt om contant geld op te nemen, moet u hier alleen in absolute noodsituaties op terugvallen. Buiten het medeweten van de meesten, wanneer u contant geld opneemt van uw creditcard bij de geldautomaat of bij een filiaal, zijn er hoge servicekosten van 3-4% op de waarde van de opname. Dergelijke transacties zijn echter onderworpen aan een minimumtarief van ergens tussen Rs200-1.000. Dit zijn enorme kosten, om nog maar te zwijgen van de extra rentekosten en GST-kosten bij opname. Het is niet de moeite waard om zoveel voor contant geld te betalen en daarom is deze optie een strikt ‘nee-nee’.

Verzamel uw beloningspunten op tijd

Als creditcardhouder krijg je vaak berichten en e-mails van je bank over opgebouwde spaarpunten op je krediet. Onthoud dat deze kredietpunten een vervaldatum hebben en als ze niet binnen een bepaalde datum worden gebruikt, vervallen ze en worden ze waardeloos. U kunt en moet deze punten online of bij bepaalde verkooppunten inwisselen. Dit is een van de belangrijkste voordelen van het verkrijgen van een creditcard, dus maak er het beste van en zorg ervoor dat u op tijd geld verdient met uw punten.