TIPS OM JE THEORIE-EXAMEN TE HALEN

Je hebt misschien al een tijdje geoefend voor je praktijk, maar heb je dezelfde toewijding gegeven aan de theorie-test? Het is net zo cruciaal voor het verkrijgen van uw licentie, daarom hebben we enkele tips samengesteld om u te helpen:

Boek de test – net als je praktische test, moet je een slot boeken om je theorie-examen te doen. Het kan worden geboekt bij verschillende centra in het hele land. U kunt uw dichtstbijzijnde centrum hier vinden

Theorie tips

Oefening baart kunst – er is veel hulp beschikbaar om je klaar te maken voor het afleggen van je theorie-examen. Krijg een goed idee van hoe de meerkeuze- en gevarenperceptie-onderdelen van de test werken door enkele oefentests te doen of iemand te laten testen. Dit zal niet alleen uw zelfvertrouwen vergroten, maar ook de gebieden benadrukken die u opnieuw moet bespreken! Je kunt de theorie in 1 dag halen. Het is zeker mogelijk.

Wees voorbereid op de dag – er zijn een paar dingen die u moet weten over de testdag. U moet 30 minuten voor aanvang van uw test in het centrum zijn, dus zorg ervoor dat u vroeg vertrekt en op tijd arriveert. Vergeet niet om op de dag zelf je voorlopige rijbewijs met fotokaart mee te nemen. Zonder deze kunt u de test niet afleggen, maar wordt u wel de vergoeding in rekening gebracht.

Gebruik de oefentijd – iedereen wil dat je slaagt en je krijgt zelfs 15 minuten oefentijd voordat je test begint. Zorg ervoor dat u van deze gelegenheid gebruik maakt om vertrouwd te raken met het touchscreen/ de lay-out en als iets eruitziet alsof het niet werkt, laat het iemand dan weten.

Adem – je bent er bijna! Je krijgt een pauze van 3 minuten tussen de multiple choice en gevaarherkenningstest. Gebruik het om te ontspannen, uit te strekken en je klaar te maken voor ronde 2.

Heb vertrouwen in jezelf – en onthoud dat je alleen je best kunt doen! We hopen dat deze tips je een vliegende start zullen geven om je theorie-examen met vlag en wimpel te doorstaan – maar maak je geen zorgen als je de eerste keer niet slaagt – het kost mensen gemiddeld twee keer om te slagen. Het is wel mogelijk om de theorie snel halen. U kunt aangeven aan welke gebieden u moet werken, dus het is het beste om uw volgende test zo snel mogelijk te boeken en wat meer studie te krijgen terwijl het nog vers is. Succes!