Wat kunnen we voor punten opstellen over de VPN van dit moment, is het echt een stuk veiliger internetten?

Wanneer gebruikers op het web surfen, worden ze bij elke beweging gemonitord en het monitoringproces kan ofwel door de ISP ofwel door de specifieke website waarop de gebruikers inloggen, worden uitgevoerd.

  1. Meer nog, zelfs Google kan bijhouden wat u online doet en die gegevens laten opslaan. Gezien deze omstandigheden zal niet iedereen zich veilig voelen wanneer ze op het internet surfen en daarom zijn er steeds meer mensen die graag willen dat hun privacy onaangetast blijft bij het surfen en zich verdiepen in diensten die hen met de vereiste anonimiteit faciliteren. Toch zijn er enkele tips om anoniem online te blijven en daar zullen we het in de volgende minuten over hebben.

Beveiliging

U moet ervoor zorgen dat uw machine altijd de nieuwste antivirus- en antispywareprogramma’s heeft geïnstalleerd, want als u die niet heeft, dan kan elke goede hacker die toegang tot uw machine wil hebben, dat gemakkelijk doen. Een slachtoffer van diefstal zijn en zien hoe al uw geld op de rekening van iemand anders terechtkomt, is geenszins een ervaring die u graag zult meemaken.

IP-blokkering

Daarbuiten vind je ook veel software die verschillende IP’s kan blokkeren en sommige daarvan zijn gratis (zie Peer Block). Op deze manier wordt elk IP dat u in uw lijst met geblokkeerde IP’s opneemt, gefilterd en geblokkeerd. Als je dus een lijst hebt van websites die mogelijk kwaadaardig zijn, kun je ze gemakkelijk aan je lijst toevoegen en ze voorgoed laten blokkeren. Het beste is dat u met deze software ook gemakkelijk overheidsinstellingen kunt blokkeren, zodat ze niet kunnen weten wat u op het internet doet en wat u downloadt.

Wegwerp e-mail

Dit is eigenlijk erg handig wanneer u te maken krijgt met het invullen van internetformulieren. Het is een manier om bedrijven uit te stellen om niet te worden binnengelaten op uw belangrijkste (echte) E-mail adres. Op deze manier kunt u zich gemakkelijk onttrekken aan spam.

Sociale Media

Sociale media is ook iets waar je heel voorzichtig mee moet zijn. Er zijn genoeg mensen die hun privé-informatie openbaar maken, wat betekent dat miljoenen mensen er toegang toe hebben. Het instellen van het profiel op privé is dus een goede manier om ervoor te zorgen dat alleen een selecte groep mensen er toegang toe heeft (die meestal goede vrienden zijn). Op dergelijke websites mogen nooit persoonlijke gegevens zoals telefoonnummers en adressen worden ingevoerd, omdat ze een groot risico vormen voor iedereen die het doet.

Gebruik een VPN

Het gebruik van een VPN is echter een manier om onzichtbaar te zijn bij het surfen op het internet, want niemand kan je volgen. Als zodanig, als sommige mensen werden geblokkeerd om te worden geregistreerd op bepaalde websites of het bezoeken van bepaalde webpagina’s, de VPN-optie stelt hen in staat om die beperking te verstoren en uiteindelijk toegang te krijgen tot hen.