Tips bij het kopen van een gebruikte auto

We hebben een lijst samengesteld met de Top tips bij het kopen van een gebruikte auto. Deze eenvoudige tips helpen u niet alleen om geen citroen te kopen, ze helpen u ook geld te besparen om te investeren in het repareren van uw rit.

 

1) Doe uw voertuigonderzoek

Wat weet je over de auto / het model? Kom zoveel mogelijk te weten over het voertuig. Hoeveel moet u betalen voor verzekeringen? Brandstof economie? Waren er terugroepacties of problemen van de fabrikant bekend met dit specifieke merk / modelvoertuig dat van tevoren zorgvuldig moet worden onderzocht? U kunt ook de waarde auto opvragen.

 

2) Controleer de gebruikte marktprijs

De beste manier om ervoor te zorgen dat u niet te veel betaalt voor de auto, is door websites voor auto’s zoals KBB.com (Kelley Blue Book) te gebruiken om een goed idee te krijgen van wat het momenteel waard is. Het achterhalen van de werkelijke waarde van de auto kan ook dienen als basis voor verdere onderhandelingen, vooral als u problemen met de auto of gebreken aan het voertuig als middel voor extra kortingen op de oorspronkelijke prijs gebruikt.

 

3) Controleer de verkoper / dealer

Zodra u een potentiĆ«le auto heeft gevonden, kunt u een paar eenvoudige dingen doen om te controleren of u te maken heeft met een legitieme verkoper en niet iemand die snel auto verkopen. Een auto kopen bij een gerenommeerde dealer is iets duurder, maar u profiteert van een bepaalde hoeveelheid extra wettelijke bescherming als er een probleem is met uw aankoop. Vraag bij het bellen naar een particuliere verkoper naar “de auto”. Als ze je de runaround geven of geen idee hebben van de staat van de auto, ga dan verder.

 

4) Voertuiginspectie

Inspecteer het voertuig grondig – overdag indien mogelijk of onder verlichte omstandigheden. Als u niet mechanisch geneigd bent of geen auto-vaardigheden heeft, neem dan iemand mee die meer ervaring heeft met dat specifieke merk- en modelvoertuig, zoals een onafhankelijke inspecteur. Deze inspecties kunnen duur zijn, maar als ze verborgen problemen vinden, kunt u ze mogelijk gebruiken om over de prijs te onderhandelen.